Як підібрати крутий фон для презентації

Час на читання: 6 хвилин

Підібрати відповіднийфон для презентації – ще те завдання. Не на кожному фоні зміст слайда класновиглядає: то текст криво стане, то картинка не підходить.

 Найкраще, щоб фон буводнаковим у всій презентації. Але, залежно від контенту на слайді, його можнатрохи змінити: додавати плашки, затемнювати або розмивати.

Ми покажемо кількаваріантів фону для презентації, які вигідно підкреслять зміст слайда і небудуть відвертати увагу глядача.


Білий фон

Використовуйте білийфон для презентації, коли у вас нема часу для складного дизайну. Білий фон –універсальний, на ньому все виглядає контрастно і добре. Це найбільш базове іпросте рішення.

Якщо у вас білий фон, зверніть увагу на макет, адже око одразу впадає в очі розміщення елементів.
Акценти мають важливе значення в дизайні, а біле тло чудово фокусує увагу аудиторії на графіці.
При правильному поєднанні кольорів і типографіки білий фон допомагає продуктам виглядати стильно.
Якщо у вас білий фон, зверніть увагу на верстку, тому що погляд одразу чіпляється за розміщення елементів.
Білий фон виглядає чистим і акуратним.

Якщо вам потрібнопідібрати кольори, скористайтесь спеціальними ресурсами, наприклад, coolors.co або color.adobe.com, де легко підбирати колірні гами для презентації.

Чорний або темний фон


Такий фон найкращевикористовувати, якщо презентація готується для виступу з проєктором взатемненому приміщенні.

Екран не будевідсвічувати на вас, глядачам буде зручно робити фото або відео. На більшостівеликих конференцій зал підготовано для презентацій, слайди проєктуються натемний фон, тому світлі елементи виглядають дуже круто.

Білий шрифт і темний фон вже давно використовує Apple у своїх презентаціях
PrivatBank використав цей прийом у своїй останній рекламі. У ролику жінка на сцені презентує нову послугу.
Кольорові елементи більше привертають увагу на темному фоні.
Кольорові елементи більше привертають увагу на темному фоні.

Зверніть увагу: якщопроєктор дуже слабкий, то тонкі білі шрифти та лінії будуть губитись на темномуфоні. Краще зробити великі чорні елементи на білому фоні для максимальної контрастності.

Врахуйте, що натемному фоні треба обирати розмір шрифту від 28 і збільшувати міжстроковийінтервал до 1.3, щоб текст було легше прочитати.

background, prezentation
В PowerPoint переходьте на вкладку «Дизайн» → «Формат фону». Далі обираєте необхіднийколір в «Суцільній заливці». Радимо не робити повністю чорний фон, атемно-сірий, оскільки на ньому елементи будуть легше сприйматись.

Градієнт


Якщооднотонний фон вже досить набрид, ви можете використовувати градієнт. Вбудованіінструменти створення презентацій дозволяють зробити цікаві варіантиградієнтів.

Щобзробити градієнт як фон для презентації, переходьте на вкладку «Дизайн» «Формат фону» «Градієнтна заливка». В програмі є встановлені градієнти,але ви можете зробити свої, обравши потрібні кольори в палітрі.

 Надихнутись класними градієнтами можна за допомогоюінтернет-ресурсів, наприклад, webgradients.com, uigradients.com. Там ви зможетескопіювати код кольору або зберегти градієнт і скопіювати колір інструментом«Піпетка» в PowerPoint.

Світла частина градієнта ніби підсвічує основний предмет на слайді та привертає до нього увагу
Градієнт може бути переходом від одного кольору до іншого.
Він також може бути побудований на тонах того ж кольору.
Градієнт може бути як лінійним, так і радіальним..

Фон з фотографії

Фотографії викликають емоційний відгук в аудиторії. Мирадимо використовувати їх для титульного слайду. 


Фото можна брати з безплатних стоків, таких як unsplash.com, pixabay.com, а також з платнихресурсів – depositphotos.com, shutterdtok.com. Ще можете пошукатифото в гуглі, тільки в розширених налаштуваннях треба обрати «З ліцензією навикористання і зміну в комерційних цілях». Це значить, що в видачі будутькартинки, які можна безплатно використовувати, розповсюджувати та змінювати.


Щоб ваш слайд не пікселізувався на великому екрані,обирайте розширення фото FullHD – 1920 X 1080.

If you need to place text on the photo, it is better to do this on a separate layout - it can be made in a contrasting color or blurred.
Якщо на фото треба розмістити текст, краще це зробити на окремій плашці – її можна зробити контрастного кольору або просто розмитою
Текст не завжди повинен розміщуватися поверх фотографії. Ви можете гармонійно поєднати ілюстрацію та текст.
Заголовки в контрастних кольорах привертають увагу.
Заголовки в контрастних кольорах привертають увагу.

Текстури та патерни

Текстури та патерни круто використовувати, якщо ви хочетезанурити аудиторію в певний стиль і епоху. Наприклад, для фону презентаціїлітературного твору можна використовувати текстуру зістареного паперу.

Ця презентація малювалась від руки, тому ми підібралиакварельний фон з текстурою, щоб гармонійно вписати малюнки в композицію

Патерни – це набір елементів, які повторюються в певнійпослідовності та створюють унікальний візерунок. В інтернеті багато ресурсів,за допомогою яких ви можете створити свій унікальний патерн для презентації – flaticon.com/pattern-generator, Plain Pattern, trianglify.io

Патерни чудово стилізують презентацію
Не зовсім візерунок, але карти мають повторювану структуру - сітку вулиць, і ви можете використовувати їх як декоративний елемент. Якщо тема презентації якось пов'язана з локаціями, це також буде наочно.
Візерунки допомагають створити правильний настрій для вашого дизайну.

Мокапи якспосіб симпатично помістити скриншот на фон презентацій


Використаннямокапу – класний варіант для тих, хто презентує свої додатки, програми абоплатформи. Якщо вам потрібно показати інтерфейс програми, особистий кабінет абомакет сайту, краще одразу скриншот вставити в мокап екрану телефона абоноутбука.

 Знайтимокапи можна за допомогою онлайн-ресурсів –  mockuphone.com, smartmockups.com, magicmockups.com, mockuper.net. Зробитимокап дуже просто. Спочатку треба зробити скрин телефону або сайту. На сервісіобрати потрібний вам пристрій для мокапу, завантажити скриншот і сервісзгенерує мокап. Функціоналу безплатних версій достатньо, щоб зробити мокаптелефону, планшету або ноутбука.

Широко використовуються в вебдизайні, функція така сама – показати скриншот, щоб не виглядало, ніби його просто приліпили на фон
Макети Apple на останній презентації показали фішки нової iOS 14
Ми використовуємо кілька мокапів одночасно, якщо нам потрібно показати кросплатформеність.

Геометричні фігури

Трендом 2020 року є використання ліній істрілок. Ви можете замовити такий фон дизайнеру або пошукати на стоках.

Якщо ви володієте графічними редакторами,можете самі додати трендові лінії на фон.

Цей спосіб добре використовувати, коли потрібно показати зв’язки між предметами – геометричні фігури та лінії створюють оповідання

Не забувайте, що фон повинен не відвертатиаудиторію від основної інформації. За його допомогою ви можете виділитиосновне, занурити аудиторію в оповідання або показати, як виглядає продукт.

Для створення крутого фону для презентаціїдостатньо вбудованих в програму інструментів і онлайн-ресурсів. Якщо додатитрішки креативу і трендів, то вашу презентацію точно не пропустять!

Ідеї та натхнення від команди Reprezent

Ми зібрали наші слайди та інші чудові ідеї для презентацій у нашому Pinterest. Підписуйтесь, щоб бути в курсі подій та мати всі чудові ідеї в одному місці.

Отримайте свій пітч-дек, що приносить гроші, від команди професійних дизайнерів презентацій.

Дозвольте нам допомогти вам підкреслити переваги вашого продукту.

pitchdeck card reprezent

Рекомендовані статті

close-sign

Замовити пітч-дек

Дозвольте нам допомогти підкреслити переваги вашого продукту за 5 простих кроків. Ми створюємо презентації PowerPoint світового класу з 2014 року. За цей час ми працювали з 500+ клієнтами з 25 країн світу та провели 700+ презентацій.

Натискаючи на кнопку, ви даєте згоду на обробку персональних даних. Угода користувача Reprezent.

Дякуємо! Ваше звернення було отримано!
Упс! Форма, на жаль, не була надіслана. Напишіть нам на пошту
idea@reprezent.ua
Або зверніться за номером телефону
+38 099 092 8579