Ілон Маск радить іншим генеральним директорам витрачати менше часу на PowerPoint

Генеральний директор Tesla та засновник і генеральний директор SpaceX Ілон Маск поділився своїми порадами для керівників в інтерв’ю на The Wall Street Journal CEO Summit. У цій статті читайте, чому Ілон Маск та інші генеральні директори забороняють PowerPoint у своїх компаніях.

Ілон Маск відомий своїм інноваційним підходом до роботи. Під час інтерв’ю його попросили поділитися своєю думкою про те, чи лідери американських компаній заохочують і надають пріоритет інноваціям настільки, наскільки нам це потрібно зараз. Маск відповів, що він не бачить, що генеральні директори достатньо зосереджуються на вдосконаленні продуктів.

Моя порада: витрачайте менше часу на фінанси, витрачайте менше часу на конференц-зали, менше часу на PowerPoint і більше часу на те, щоб просто намагатися зробити свій продукт якомога дивовижнішим,

— поділився Ілон Маск.

Загальна порада Ілона Маска: проводити більше часу на заводах і менше зосереджуватися на управлінських завданнях, таких як фінанси та презентації. Таким чином ви проводите більше часу з продуктом і виконуєте головну мету компанії, яка повинна розробляти продукт.

Дивіться повне інтерв'ю нижче:

Витрачати менше часу на презентації PowerPoint у компаніях – не є радикально новим підходом. Існує багато прикладів, коли генеральні директори забороняли PowerPoint на своїх зустрічах. Найбільш відомим випадком є, коли Джефф Безос з Amazon видав нову постанову, згідно з якою замість презентації PowerPoint необхідно було готувати доповіді на 4 сторінки.

В інтерв’ю Ілон Маск також згадує: «Якщо ви витрачаєте багато часу на презентації та перегляд електронних таблиць, ви приймаєте неправильне рішення. Це стає наслідком причини».

Ще одна причина, чому здається, що PowerPoint стає непопулярним серед керівників, полягає в тому, що він може блокувати творчість і співпрацю під час зустрічей. Стів Джобс хотів додати більше людської взаємодії під час зустрічей, тому він також заборонив PowerPoint.

 

Проблема не в PowerPoint, а в тому, як люди його використовують. Зрештою, це просто інструмент, дійсно корисний інструмент, який ми просуваємо, коли йдеться про зустрічі з інвесторами чи публічні виступи.

 

Однак, коли ви забуваєте, що це інструмент для компаній, а не розв’язання їх проблем, ви отримуєте проблеми з продуктивністю та співпрацею. Слухайте Ілона Маска та інших успішних керівників, якщо хочете вивести свій продукт на найвищий рівень.

Отримайте свій пітч-дек, що приносить гроші, від команди професійних дизайнерів презентацій.

Дозвольте нам допомогти вам підкреслити переваги вашого продукту.

pitchdeck card reprezent

Рекомендовані статті

close-sign

Замовити пітч-дек

Дозвольте нам допомогти підкреслити переваги вашого продукту за 5 простих кроків. Ми створюємо презентації PowerPoint світового класу з 2014 року. За цей час ми працювали з 500+ клієнтами з 25 країн світу та провели 700+ презентацій.

Натискаючи на кнопку, ви даєте згоду на обробку персональних даних. Угода користувача Reprezent.

Дякуємо! Ваше звернення було отримано!
Упс! Форма, на жаль, не була надіслана. Напишіть нам на пошту
idea@reprezent.ua
Або зверніться за номером телефону
+38 099 092 8579