7 стандартів професійного PowerPoint дизайнера

Більшість людей починають робити презентацію PowerPoint з двох кроків:

1. Вони вставляють новий слайд

2. Вони видаляють стандартні текстові заповнювачі.

Крім того, вони зазвичай вміють вставляти зображення та текст – і на цьому  все.

 

Ми зустріли багато людей, які працюють у великих міжнародних компаніях, які постійно проводять презентації, але не вивчали інші, крім згаданих вище, можливості PowerPoint.

Перше, що робить більшість людей під час створення нових слайдів — видаляє текстові поля для заголовка та підзаголовка.
Але вони корисні під час створення презентацій, особливо коли слайдів багато.

До речі, є стандартний порожній макет, якщо вам не потрібні заповнювачі заголовка та підзаголовка.

Якщо ви хочете зробити стрибок від дизайнера-аматора до дизайнера-професіонала, що працює у PowerPoint, у гру мають бути включені стандарти.

Стандарти Reprezent для професійного PowerPoint дизайнера:

1

Вміє структурувати презентацію та переписувати тексти

Професійний PowerPoint дизайнер може переписувати тексти на слайдах і давати хороший фідбек щодо виступу клієнта. Щоб розвинути цю навичку, корисно проаналізувати деякі з найкращих виступів TED і самостійно виступити на сцені.

Коли у вас є досвід роботи зі слайдами на сцені, ви можете поставити себе на місце клієнтів і створити для них чудову презентацію PowerPoint.

2

Звертає увагу на контекст використання презентації

— Для презентації, яку надсилають електронною поштою, найкраще підходить формат PDF (з розміром файлу до 10 Мб).

— Для живих виступів краще використовувати формат PPTX, оскільки на слайди ви можете вставити анімацію та відео.

Якщо презентація буде демонструватись на плазмовому екрані, ноутбуці або сучасному проєкторі, розмір слайда повинен бути широкоформатним (16:9). Для старих проєкторів та айпадів – 4:3.

3

Дотримується законодавства про авторське право

Якщо ваш клієнт використовує презентацію в комерційних цілях, то він повинен купувати зображення окремо від презентації. Або ви можете використовувати безплатні альтернативи, наприклад графіку Creative Commons Zero (ви можете знайти деякі корисні вебсайти у цій статті) під час створення презентації.

4

Створює більшість графіки в PowerPoint

Багато графічних дизайнерів вважають, що краще створювати графіку в Photoshop або Illustrator, а потім вставляти її в PowerPoint як зображення, які не можна редагувати. Однак завдяки такому підходу клієнт не може змінити жодну графіку (кольори, видалити елементи тощо).

Такий підхід ускладнює життя клієнта. Весь текст, бажано піктограми та інші графічні зображення, мають бути доступні для редагування в PowerPoint.

5

Акуратно вирівнює всі графічні елементи на слайді

Вирівнювання є одним із основоположних принципів дизайну. Початківця PowerPoint дизайнера легко відрізнити від професійного за вирівнюванням. Використовуйте напрямні або інструменти вирівнювання в PowerPoint, щоб швидко вирівняти все.

6

Вміє працювати з Slide Master

Стверджується, що PowerPoint має громіздкий інтерфейс і незрозумілу логіку. А Slide Master — одна з найскладніших речей, які потрібно вивчити в PowerPoint.

Однак багато міжнародних компаній додають принципи бренду в Slide Master, щоб забезпечити узгодженість презентацій у відділах і регіонах. Тож стати майстром Slide Master дуже корисно =)

7

Знає останні оновлення PowerPoint

Крім того, вони знають, що оновлення PowerPoint, такі як анімовані 3D-об’єкти, Morph і Zoom, не слід використовувати лише як декорацію. Вони використовують їх, щоб додати презентації додаткову цінність. Ви ще не чули про Morph? Читайте тут.

Це наш список обов’язкових навичок для професійного дизайнера PowerPoint. Якщо ви опануєте навичками з цього списку, не соромтеся написати нам електронний лист, можливо, ми підкажемо вам, куди рухатися далі.

Про Reprezent

Команда професійних PowerPoint дизайнерів, які допомагають клієнтам досягти їхніх бізнес-цілей за допомогою красивих і індивідуальних презентацій. Якщо ви хочете мати вражаючий дизайн презентації, напишіть нам, і ми з радістю допоможемо.

Ідеї та натхнення від команди Reprezent

Ми зібрали наші слайди та інші чудові дизайнерські ідеї для дизайну презентацій у нашому Pinterest. Підпишіться, щоб бути в курсі та мати всі видатні ідеї в одному місці.

Отримайте свій пітч-дек, що приносить гроші, від команди професійних дизайнерів презентацій.

Дозвольте нам допомогти вам підкреслити переваги вашого продукту.

pitchdeck card reprezent

Рекомендовані статті

close-sign

Замовити пітч-дек

Дозвольте нам допомогти підкреслити переваги вашого продукту за 5 простих кроків. Ми створюємо презентації PowerPoint світового класу з 2014 року. За цей час ми працювали з 500+ клієнтами з 25 країн світу та провели 700+ презентацій.

Натискаючи на кнопку, ви даєте згоду на обробку персональних даних. Угода користувача Reprezent.

Дякуємо! Ваше звернення було отримано!
Упс! Форма, на жаль, не була надіслана. Напишіть нам на пошту
idea@reprezent.ua
Або зверніться за номером телефону
+38 099 092 8579